Blog

2 min læsetid

De mest populære CMS-platforme: Wordpress, Wix og Squarespace sammenlignet

Når du skal oprette en hjemmeside, er det vigtigt at vælge den rigtige Content Management System (CMS). I denne artikel sammenligner vi tre populære CMS-platforme: Wordpress, Wix og Squarespace for at hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning for din virksomhed.

Skrevet af
Silas Helden
Udgivet
28/2/2024
Opdateret
19/4/2024

Wordpress

 1. Fleksibilitet: Wordpress er kendt for sin fleksibilitet og tilpasningsevne. Med tusindvis af temaer og plugins kan du tilpasse din hjemmeside præcis, som du ønsker.
 2. Open source: Wordpress er open source, hvilket betyder, at du har fuld kontrol over din hjemmeside og dens kode.
 3. Stort community: Wordpress har et stort community af udviklere og brugere, der konstant arbejder på at forbedre platformen og dele viden. Dette betyder, at du nemt kan finde hjælp og ressourcer, når du har brug for det.

Wix

 1. Brugervenlighed: Wix er kendt for sin brugervenlighed og intuitive drag-and-drop editor. Det betyder, at selv begyndere kan oprette flotte hjemmesider hurtigt og nemt.
 2. Skabeloner: Wix tilbyder en bred vifte af smukke skabeloner, der er designet til forskellige brancher og formål.
 3. Inkluderet hosting: Med Wix er hosting inkluderet i prisen, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om at finde og betale for hosting separat.

Squarespace

 1. Designfokus: Squarespace er kendt for sine smukke og moderne designskabeloner, der giver dine hjemmesider et professionelt udseende.
 2. Inkluderet e-handelsfunktionalitet: Squarespace inkluderer e-handelsfunktionalitet i alle deres planer, hvilket gør det nemt at sælge produkter og tjenester online.
 3. Brugervenlig editor: Squarespace tilbyder en brugervenlig editor, der gør det nemt at oprette og redigere indhold på din hjemmeside.

Sammenligning

Her er en sammenligning af de tre CMS-platforme baseret på nøglefaktorer:

 • Pris: Wordpress er gratis at bruge, men du skal betale for hosting og eventuelle premium-temaer eller plugins. Wix og Squarespace har forskellige betalingsplaner, afhængigt af dine behov.
 • Tilpasning: Wordpress tilbyder den højeste grad af tilpasning, mens Wix og Squarespace er mere begrænsede.
 • Brugervenlighed: Wix og Squarespace er generelt mere brugervenlige end Wordpress, især for begyndere uden teknisk erfaring.
 • E-handel: Squarespace inkluderer e-handelsfunktionalitet i alle deres planer, mens du skal tilføje en e-handelsløsning i Wordpress og Wix.
 • Support: Wix og Squarespace tilbyder dedikeret kundesupport, mens Wordpress primært er baseret på community-support og online-ressourcer.

Konklusion

Hvilken platform der er bedst for dig, afhænger af dine behov, budget og tekniske færdigheder. Hvis du leder efter en fleksibel og kraftfuld løsning og ikke har noget imod at lære lidt teknik, er Wordpress et godt valg. Hvis du ønsker en brugervenlig platform med flotte designskabeloner, kan Wix eller Squarespace være et bedre valg.

Uanset hvilken platform du vælger, er det vigtigt at finde en webudvikler eller webdesigner med erfaring i den pågældende CMS for at få mest muligt ud af din hjemmeside. Hos Giig kan du finde et stort udvalg af freelance-specialister inden for webudvikling, design og marketing for at hjælpe dig med at opbygge en succesfuld online-tilstedeværelse.

Besøg vores FAQ-side for at få svar på ofte stillede spørgsmål, eller kontakt os for yderligere hjælp og vejledning.

Ansæt på Giig
Du kan ansætte freelance på Giig, eller udbyde en opgave.
Bliv freelancer på Giig
Opret dig som freelancer på Giig og bliv mere synlig for virksomheder.
Ansæt danske freelancer på Giig
Opret dig på Giig og gør det nemt at finde, kontakte og ansætte danske freelancere.

Ansæt på Giig!

På Giig kan du nemt ansætte en dansk . Du kan udforkse vores mange danske freelancere eller udbyd en opgave
billede med tre freelacnere som står ved et bord

Ansæt danske freelancere på Giig!

På Giig kan du nemt ansætte danske freelancere. Du kan udforkse vores mange danske freelancere eller udbyd en opgave.
billede med tre freelacnere som står ved et bord

FAQ

Ofte stillede spørgsmål indenfor dette emne.

Hvad er et CMS?

Et CMS eller Content Management System er en software, der gør det muligt for dig at oprette, redigere, organisere og publicere indhold på en hjemmeside uden at skulle kode det hele manuelt.

Hvad er fordelene ved at bruge et CMS?

Fordelene ved at bruge et CMS omfatter nem indholdshåndtering, integrerede værktøjer til SEO og brugervenlighed, mulighed for at tilføje e-handel-funktioner og mulighed for at tilpasse design og funktionalitet med temaer og plugins.

Hvad er forskellen på Wordpress, Wix og Squarespace?

Wordpress tilbyder mest fleksibilitet og tilpasningsmuligheder, men kræver lidt teknisk forståelse. Wix og Squarespace er mere brugervenlige med drag-and-drop redigeringsværktøjer, men tilbyder mindre fleksibilitet.

Hvad skal jeg vælge hvis jeg er nybegynder?

For nybegyndere uden teknisk erfaring er Wix og Squarespace generelt mere brugervenlige end Wordpress.

Kom i gang helt gratis!

Er du klar til at tage freelancing seriøst? Om det er at kontakte flere freelancere eller luk flere kunder, så er Giig det rette sted.

En freelancer der samarbjder med en virksomhed