Blog

12 min læsetid

Komplet Guide til Digital Markedsføring for Virksomheder

I dagens digitale landskab er effektiv online markedsføring blevet en nøglefaktor for virksomheders succes. Men feltet digital markedsføring kan være omfattende og uoverskueligt at navigere i for mange. Hvad indebærer det egentlig, hvilke kanaler og metoder bør prioriteres, og hvordan sikrer man de bedste resultater?

Illustration til hovedbillede af "Komplet Guide til Digital Markedsføring for Virksomheder"
Skrevet af
Silas Helden
Udgivet
24/3/2024
Opdateret
1/5/2024

I denne dybdegående guide dækker vi alt hvad du behøver at vide om digital markedsføring som virksomhed. Vi gennemgår definitioner, forskellige typer af digital markedsføring, fordele og udfordringer samt giver vejledning i at udvikle en effektiv strategi. Om du er nybegynder eller ønsker at optimere dine eksisterende indsatser, finder du brugbar indsigt her.

Indholdsfortegnelse:

 1. Hvad er digital markedsføring?
 2. Fordelene ved digital markedsføring
 3. Hovedformerne indenfor digital markedsføring
 4. Sådan udvikler du en digital marketing-strategi
 5. Hvad koster digital markedsføring for virksomheder?
 6. Udfordringer og faldgruber ved digital markedsføring
 7. Redskaber og Tjenester til Digital Markedsføring
 8. Hvorfor bruge danske digitale marketing-eksperter?

Hvad er digital markedsføring?

Digital markedsføring, også kendt som online markedsføring eller internet markedsføring, refererer til promoveringen af produkter, services og brands via digitale kanaler og online medier. I modsætning til traditionelle markedsføringsmetoder som print, tv og radio, udnytter digital markedsføring internettet og digitale teknologier til at nå og engagere målgrupper.

Digital markedsføring omfatter en lang række markedsføringsaktiviteter og strategier såsom:

Søgemaskineoptimering (SEO)

Optimering af websider og indhold for at ranke højere i søgemaskiners organiske resultater.

Søgemaskinemarkedsføring (SEM)

Annoncering på søgemaskiner som Google gennem betalt købte annoncer.

Indholdsmarkedsføring

Skabelsen og delingen af værdifuldt onlineindhold for at tiltrække og engagere målgrupper.

Social media markedsføring

Promovering af produkter/services og opbygning af brands på sociale medieplatforme.

Email markedsføring

Kommunikation af markedsføringsbudskaber direkte til kunders indbakker.

Influencer markedsføring

Samarbejde med indflydelsesrige personer for at promovere produkt/brand til deres følgere.

Og mange flere taktikker og kanaler i det stadig voksende digitale markedsføring landskab.

Essensen af digital markedsføring er at møde nutidige forbrugere, hvor de tilbringer deres tid online - på søgemaskiner, blogs, sociale medier osv. Det giver virksomheder en mere direkte og målrettet måde at nå, kommunikere og engagere deres kundesegmenter på.

Fordelene ved digital markedsføring

Der er mange grunde til, at digital markedsføring er blevet et uundværligt værktøj for virksomheder i alle størrelser. Sammenlignet med traditionelle markedsføringsmetoder tilbyder online markedsføring en række vigtige fordele:

Bedre målretning

Digital markedsføring giver mulighed for langt mere præcis segmentering og målretning af specifikke kundegrupper. Ved at analysere data og adfærd online kan virksomheder sikre, at deres budskaber og annoncer kun bliver vist for den mest relevante målgruppe.

Øget synlighed

Med milliarder af mennesker der bruger internettet hver dag, giver digital markedsføring virksomheder en enorm mulighed for at øge synligheden af deres brand og budskaber. Effektiv SEO og SEM kan sikre, at man altid er til stede, når potentielle kunder søger online.

Bedre mulighed for sporing og analyse

Unikke tracking-funktioner som Google Analytics gør det muligt at indsamle og analysere detaljerede data om kampagners præstationer, kundeadfærd og ROI på digitale kanaler. Dette gør det nemmere at optimere og raffinere strategier.

Omkostningseffektivt

Generelt er digital markedsføring langt mere omkostningseffektivt end traditionelle marketingformer. Beskedne budgetter kan strækkes længere gennem målretning, og man undgår enorme medieinvesteringer.

Skræddersyet til mobile enheder

Med mobilbrug nu dominerende har digital markedsføring den fordel at budskaber og oplevelser kan optimeres specifikt til smartphones, tablets mv.

Hovedformerne indenfor digital markedsføring

Digital markedsføring dækker over et bredt spektrum af taktikker, kanaler og specialiseringer. Selv om strategierne ofte overlapper og integreres, kan de primære former for digital markedsføring opsummeres således:

Søgemaskineoptimering (SEO)

SEO handler om at optimere websider og online-indhold med det formål at ranke højere i søgemaskiners organiske resultater for relevante søgetermer. Aktiviteter kan omfatte teknisk SEO, on-page SEO, linkbuilding og mere. SEO gør det nemmere for kunder at finde din virksomhed.

Søgemaskinemarkedsføring (SEM)

Også kendt som betalt søgning eller PPC (Pay-Per-Click), er SEM markedsføring i form af betalte annoncer på søgemaskiner som Google og Bing. Virksomheder byder på relevante søgeord og betaler et mindre gebyr hver gang nogen klikker på deres annonce.

Indholdsmarkedsføring

Indholdsmarkedsføring er en central del af digital markedsføring er skabelsen og delingen af værdifuldt online-indhold som blogindlæg, guides, videoer, podcasts osv. Formålet er at tiltrække relevant trafik, generere leads og opbygge troværdighed.

Sociale medier markedsføring

Dette involverer promovering af produkter/tjenester, øget brand-awareness og engagement på sociale platforme som Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn mv. Både organisk og betalt aktivitet på sociale medier er vigtigt.

Email markedsføring

Email markedsføring er en effektiv måde at opbygge loyalitet og sælge direkte på ved at sende målrettede kampagner, nyhedsbreve og tilbud til indtegnede modtageres indbakker. Dette kan være en utrolig effektiv form for markedsføring når det kombineres med automatisering.

Affiliate markedsføring

En performancebaseret model hvor online-partnere (affiliates) promoverer en virksomheds produkter/tjenester til en kommission for hver genereret lead eller salg.

Influencer markedsføring

Samarbejde med indflydelsesrige profiler med store, engagerede publikummer på sociale medier til at promovere brands og skabe awareness.

Og mange flere...

Inden for digital markedsføring findes talrige andre formater som SMS-markedsføring, branded videoserier, virtual reality og meget mere.

Sådan laver du en effektiv digital marketingstrategi

En velfungerende digital marketing indsats kræver en velovervejet og struktureret strategi. Ved at følge nogle grundlæggende trin kan du maksimere dine chancer for succes:

 1. Definer dine mål
  Enhver god strategi starter med at være klar over hvad du vil opnå. Hvad er dine overordnede virksomhedsmål - øget brand awareness, mere trafik, flere leads/salg? Få det konkretiseret.
 1. Forstå din målgruppe
  Indsaml data for at opbygge detaljerede kundeprofilerer personas. Jo bedre du kender dine kunders behov, præferencer og onlineadfærd, desto bedre kan du målrette din indsats.
 1. Foretag en situationsanalyse
  Analyser dine nuværende digitale aktiviteter og resultater. Identificerer styrker, svagheder, muligheder og trusler for at spotte mangler og potentialer.
 1. Vælg de rette kanaler
  Baseret på dine mål, budgetter, ressourcer og kundeindsigter - beslut hvilke digitale kanaler der giver mest mening at fokusere på, f.eks. SEO, betalt annoncering, sociale medier mv.
 1. Udvikl en indholdsplan
  Kvalitetsindhold er kernen i digital markedsføring. Planlæg de typer indhold der skal skabes, f.eks. blogindlæg, guides, videoer osv. og udvikl en redaktionel kalender.
 1. Fastlæg KPI'er og målinger
  For hver kanal og aktivitet skal du definere nøglemetriske mål der indikerer præstationer/ROI, så du kan spore fremskridt og optimere indsatsen.
 1. Integrer og optimer
  For de bedste resultater skal dine digitale marketingkanaler og kampagner integreres og dataindsigter anvendes løbende til at optimere og raffinere strategien.

Det kan være en kompleks proces at udvikle en fuldkommen strategi. Men ved at følge disse overordnede trin kommer du et langt stykke på vejen mod effektiv digital markedsføring.

Hvad koster digital markedsføring for virksomheder?

En af de største fordele ved digital markedsføring er, at det ofte kan udføres med mere begrænsede budgetter sammenlignet med traditionelle marketingformer. Dog kan omkostningsniveauet variere voldsomt afhængigt af virksomhedens størrelse, mål og hvilke digitale kanaler og aktiviteter der fokuseres på.

Søgemaskineoptimering (SEO)

For mange virksomheder er SEO kernen i deres digitale strategi. Omkostningerne kan spænde fra ganske lave til ekstremt høje afhængigt af tilgangen:

 • Gør-det-selv SEO (tid som ressource)
 • SEO-software/redskaber: Fra 100-1000+ kr./md.
 • Freelance SEO-ekspert: 300-1500 kr./timen
 • SEO-bureau/agentur: 5.000-50.000+ kr./md.

Søgemaskinemarkedsføring (SEM)

Ved SEM eller betalt søgemarkedsføring betaler du per klik på dine Google-annoncer:

 • Typiske CPC (Cost-Per-Click): 1-100 kr. afhængigt af søgeord
 • Forventet månedligt budget: Start fra 1.000 - op til 100.000+ kr.

Social Media Markedsføring

Udgifter til sociale medier kan være lave ved udelukkende organisk aktivitet

 • Betalt annoncering: Instagram/Facebook fra ~300 kr./dag, LinkedIn ~600 kr./dag
 • Sociale mediebureau: 10.000 - 50.000+ kr./md.

Indholdsmarkedsføring

Løbende udgifter til indholdsskabelse: Blog-artikler 500-3000 kr./stk. Animationer/design fra 1.000+ kr.

Andre Omkostninger

 • Email marketing-software
 • Analyseredskaber
 • Sponsoreret indhold/influencers

Som tommelfingerregel anbefales virksomheder at budgettere minimum 7-10% af omsætning til markedsføring hvoraf digital udgør en stigende andel. De mest effektive strategier combinerer forskellige digitale kanaler og ressourcer.  Startup-virksomheder og mindre teams kan med fordel udnytte freelance-eksperter til at spare omkostninger.

Udfordringer og faldgruber ved digital markedsføring

Selvom digital markedsføring tilbyder mange fordele, er der også en række udfordringer og potentielle faldgruber man bør være opmærksom på:

Kompleksitet og konstant forandring

Det digitale markedsføringslandskab er i konstant evolution med nye teknologier, platforme og taktikker der hele tiden dukker op. At holde sig opdateret og vælge de rette fokusområder kan være en udfordring.

Stigende konkurrence

I takt med at flere virksomheder investerer i digital markedsføring, bliver online-kanalerne mere oversaturerede og konkurrenceprægede. Det kan blive sværere at skille sig ud og nå sit publikum effektivt.

Reklame-blindhed og Adblockers

Forbrugere udsættes for et enormt bombardement af digitale annoncer og markedsføring. Det kan føre til en form for "reklame-blindhed", hvor budskaber let ignoreres eller blokeres hos mange.

Datasikkerhed og persondatabeskyttelse

Med øget fokus på privatlivsbeskyttelse og regler som GDPR, skal virksomheder være særligt påpasselige med indsamling og anvendelse af kundedata til digital markedsføring.

Manglende intern viden

For mange mindre virksomheder kan det være en hovedpine at mangle digital markedsførings viden og tekniske ressourcer internt. Outsourcing af opgaver kan blive nødvendig.

Kampen om kundernes opmærksomhed

Med information overload og begrænset opmærksomhedskapacitet hos forbrugere, er det en konstant kamp at skabe interessant og relevant indhold der engagerer målgruppen.

Ved at være opmærksom på disse udfordringer og risici fra starten, kan virksomheder optimere deres tilgang og undgå faldgruber i deres digitale markedsføringsstrategi.

Redskaber og tjenester til digital markedsføring

For at kunne eksekvere en effektiv digital marketing strategi kræver det adgang til de rette redskaber, software og ekspertise. Her er nogle af de vigtigste områder og ressourcer:

Redskaber til SEO

Ahrefs, SEMrush, Google Search Console og Yoast. Disse redskaber hjælper med søgeordsanalyse, teknisk SEO-optimering, linkbuilding m.m.

Annonceringsplatforme

Google Ads, Facebook Ads og LinkedIn Annoncering gor at køre annoncer og remarketing på de største digitale annonce kanaler.

Marketing Automation

Hubspot, Klaviyo og Mailchimp er platforme til at styre og automatisere email-marketing, leadgenerering og nurturing.

Analyse & mål

Google Analytics og Google Tag Manager til sporing og indsamling af data for analyse af dine indsatsers præstationer.

Content Management

WordPress, Squarespace, Webflow og Wix er systemer til udvikling og publicering af din virksomheds website og online-indhold.

Sociale medier markedsføring

Buffer, Hootsuite og Feedhive redskaber til håndtering af aktiviteter og annoncering på kanaler som Facebook, Instagram, TikTok m.fl.

Udover disse redskaber og platforme, kan det være en fordel at trække på ekstern ekspertise ved at hyre freelance specialister inden for områder som:

På Giig finder du certificerede freelancere med færdigheder inden for alle disse digitale marketingdiscipliner. De kan hjælpe med at implementere, administrere og optimere dine indsatser på den mest omkostningseffektive måde.

Hvorfor bruge danske digitale marketing-eksperter?

Mens nogle virksomheder vælger at samarbejde med store, dyre bureauer eller udenlandske freelancere til deres online markedsføring, er der flere væsentlige fordele ved at hyre danske toptalenter:

Sproglig og kulturel forståelse

Danske freelancere har et indgående kendskab til det danske sprog, humor og kultur. Det sikrer at din markedsføring rammer præcist og autentisk i målgruppen.

Lokal kendskab og indsigt

Med dyb indsigt i det danske marked og danske forbrugeres vaner og præferencer online, kan de optimere dine indsatser på en måde globale freelancere ikke kan.

Personlig kontakt og kommunikation

Ved at samarbejde med danske freelancere undgår du kulturelle og sprogrelaterede udfordringer. Det giver en tættere dialog og bedre forståelse for dine behov.

Specialister på alle områder

På Giig finder du højt specialiserede talenter inden for SEO, SEM, sociale medier, indholds- og influencer marketing samt rådgivning og strategi.

Omkostningsbesparelser

Sammenlignet med dyre bureauer og agenturer er danske freelancere langt mere omkostningseffektive at hyre til projekter og ad hoc-opgaver.

Total fleksibilitet

Du har fuld fleksibilitet til at sammensætte dit drømmehold baseret på behov og tilpasse samarbejdet løbende.

Om din virksomhed ønsker hjælp til enkeltstående markedsføringsopgaver eller komplet outsourcing af din digitale strategi, er Giigs platform en optimal kilde til de bedste danske talenter inden for digital markedsføring.

Ansæt digital marketing specialist på Giig
Du kan ansætte freelance digital marketing specialist på Giig, eller udbyde en opgave.
Bliv freelancer på Giig
Opret dig som freelancer på Giig og bliv mere synlig for virksomheder.
Ansæt danske freelancer på Giig
Opret dig på Giig og gør det nemt at finde, kontakte og ansætte danske freelancere.

Ansæt digital marketing specialist på Giig!

På Giig kan du nemt ansætte en dansk digital marketing specialist. Du kan udforkse vores mange danske freelancere eller udbyd en opgave
billede med tre freelacnere som står ved et bord

Ansæt danske freelancere på Giig!

På Giig kan du nemt ansætte danske freelancere. Du kan udforkse vores mange danske freelancere eller udbyd en opgave.
billede med tre freelacnere som står ved et bord

FAQ

Ofte stillede spørgsmål indenfor dette emne.

Hvad er digital markedsføring?

Digital markedsføring refererer til promoveringen af produkter, services og brands via digitale kanaler og online medier. Det omfatter aktiviteter som søgemaskineoptimering, annoncering, sociale medier, indholdsmarkedsføring og mere.

Hvad er fordelene ved digital markedsføring?

Nogle af de vigtigste fordele er bedre målretning, øget synlighed online, bedre mulighed for tracking og analyse, omkostningseffektivitet samt optimeret til mobile enheder.

Hvad er de primære former for digital markedsføring?

De største områder omfatter søgemaskineoptimering (SEO), søgemaskinemarkedsføring (SEM), indholdsmarkedsføring, sociale medier markedsføring, email markedsføring og influencer markedsføring.

Hvad er udfordringerne ved digital markedsføring?

Udfordringer kan være kompleksitet, stigende konkurrence, ad-blocking, datasikkerhed, manglende intern viden og kampen om kundeopmærksomhed.

Kom i gang helt gratis!

Er du klar til at tage freelancing seriøst? Om det er at kontakte flere freelancere eller luk flere kunder, så er Giig det rette sted.

En freelancer der samarbjder med en virksomhed